Iida Malviina Snoek

Jongeren en ouderen in contact brengen met kunst(educatie) staat bij mij centraal. Ik ben een jonge, gedreven kunstdocente met hart voor haar leerlingen (van de allerkleinsten tot en met volwassenen).Ik wil de doelgroep meer bieden dan ‘knutselen’, namelijk kunsteducatie! Ik streef ernaar de doelgroep meer context te bieden, hen te begeleiden in het creatieve proces, te praten over kunst, te leren denken als kunstenaar en het ontwikkelen van een eigen mening (en identiteit).

Waar ik het meest mee bezig ben in mijn dagelijks leven is lesgeven in kunstonderwijs. Momenteel ben ik vakleerkracht Beeldende Vorming op de Jozefschool in Aalsmeer en geef ik Multimediale Producten Maken op R.K.S.G. Thamen in Uithoorn, waar ik tevens mentor ben van klas 3 basis/kader.

Ik heb mijn docentenopleiding afgerond aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna ben ik meteen het onderwijs ingegaan en doe dit nog steeds met veel plezier.

Naast het docentschap maak ik regelmatig beeldend werk. Ik ben gespecialiseerd in het maken van natuurtekeningen en -schilderijen, met name op kleine formaten. Ik put veel inspiratie uit de natuur om mij heen en uit Finland, waar ik ook familie heb wonen. Ik ben altijd te benaderen voor werk in opdracht!